Læringszoner og lagkageløb

Læringszoner og lagkageløb

Onsdag den 4. maj blev dørene på Spejdercenter CPH slået op, og ledere og spejdere fra hele Sjælland var samlet for at prøve kræfter med Paletten.

Læringszoner og lagkageløb

Onsdag den 4. maj blev dørene på Spejdercenter CPH slået op, og mere end 150 nysgerrige ledere og spejdere fra hele Sjælland var samlet for at prøve kræfter med Paletten, som er en del af vores nye arbejdsprogram.

Læringszoner

For lederne bød aftenen på muligheden for at se nærmere på Paletten. Lederne blev præsentere for tankegangen bag Paletten og fik det ind under huden. Der var også rig mulighed for at stille spørgsmål til både læringszoner, mærkerne, konceptet og sparre på tværs af grupper og enheder.

Aktiviteter fra de ugentlige spejdermøder blev analyseret og sat ind i Palettens rammer. Bagefter var det tid til at afprøve Paletten i praksis ved selv at planlægge aktiviteter til spejdermøder.

FriValg

Demokrati-lagkage-løb

Spejderne blev samlet udenfor og skulle, som nogle af de første, prøve at tage et af de nye mærker kaldet
frit valg
. Frit valg er et juniormærke, der har til formål at vise, hvordan demokrati fungerer, og hvorfor det er nødvendigt med love og regler i forhold til samfundet og i deres eget liv.

Den første del af aftenen blev spejderne introduceret til styreformerne anarki og diktatur, hvor de skulle teste styreformerne, mens de byggede et spaghettitårn. Den anden del af aftenen stod på demokrati-lagkage-løb. Her skulle spejderne igennem fire poster, hvor de kunne indsamle ingredienser til deres lagkage. Herefter skulle patruljemedlemmerne argumentere for, hvad de gerne ville have i deres lagkage.

 

 

 

Læs mere om paletten herpaletten aften